Reis jij met de auto en wil je tijd en geld besparen?

Zet de eerste stap en ontdek de mogelijkheden die op je wachten.

Reizen met de auto?

Zeker, met de auto naar je werk is een comfortabele manier van reizen. Althans, zolang je niet met regelmaat in de file staat. Want daarmee verlies je veel tijd. En lopen de kosten per kilometer op. Want in de file verbruik je nu eenmaal meer brandstof dan rijden op een rustige weg. Het loont dus aan twee kanten om na te denken over wanneer je in de auto stapt naar je werk. Je kunt zowel tijd als geld besparen. Door wat vaker buiten de spits te reizen. Of de auto geheel te laten staan, door eens een dag extra thuis te werken. Laat je hier inspireren. Probeer het gewoon eens uit, met de tips en inspiratie die we hier voor je op een rijtje hebben gezet.
Ontdek

Wist jij dit?

60 min.
aan het reizen
20 min.
extra reistijd
Donderdag
drukste moment
Bron: Google Maps reistijden op basis van Almere Buiten Centrum naar A'dam ZuidAs.   

Google maps
Steekproef Google Maps - periode april 2023:
traject: Centrum Almere Buiten, Almere, Nederland – zuidas Amsterdam
Regulier om 11.30 uur: duur 30 minuten

Bij vertrek om 7.30 uur naar Ams en terug om 17.30 – Gemiddeld 20 minuten extra reistijd enkele reis
De gemiddelde extra reistijd tussen Almere en Amsterdam Zuid is tijdens een drukke spits al snel 20 minuten. Donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur is het drukste moment om in Almere op weg te zijn met de auto.  

Per werkdag besteden forenzen, dus mensen die wonen in Almere en werken in Amsterdam of Schiphol gemiddeld 60 tot 90 minuten aan reizen.Tel daar nog maar eens 20-40 minuten per dag bij op  door een drukke ochtend- en/of avondspits.

Doe mee en win!

Wie kan volgens jou wel wat extra tijd overhouden? Maak kans op een relax-uitje voor 2 personen.

Wat kun je doen?

Kies andere werktijden, al is het maar een dag in de week

Tip: probeer het eens! Om 1x per week of gewoon zelfs 1x per maand een uur eerder te beginnen. En dus ook een uur eerder naar huis te kunnen. Om daardoor de dagelijkse files te ontlopen. Eerder beginnen heeft ook nog eens als voordeel, dat je in alle rust je werkdag kunt starten. En bijvoorbeeld je mail alvast kunt wegwerken, of die eerste afspraak in alle rust kunt voorbereiden. En bovendien: net zo uitgerust weer thuiskomen, eerder dan normaal! Dat geeft rust, en levert je extra vrije tijd op.
Praat met je werkgever

Tip: ga gewoon het gesprek aan met je werkgever. Tientegen één dat die graag met je meedenkt over hoe jij meer uit je werkdag kunt halen. Want een werkgever wil niets liever dan medewerkers die zoveel mogelijk zonder file- of spitsuurstress hun werktijd kunnen indelen. Soms kan een dagje thuiswerken helpen, maar ook samen afspraken maken over wat op drukke dagen de beste reistijden zijn.

Zij doen het al...

Slimmeriken die tijd én geld overhouden.

Benieuwd naar nog veel meer praktische tips om tijd te winnen en geld te besparen?

Ontdek