Wil jij tijd en geld besparen met het OV?

Zet de eerste stap en ontdek de mogelijkheden die op je wachten.

Reizen met het OV?

Zeg eens eerlijk, heb jij elke werkdag dat jij met het openbaar vervoer reist een zitplek? Als het antwoord ‘ja’ is, reis je waarschijnlijk doorgaans buiten spitstijd. Maar is je antwoord ‘nee’, dan kun je door een slimmere keuze van je reistijden veel vaker ‘in rust’ reizen. Of helpt het jou om eens een dagje extra thuis te werken? Probeer het gewoon eens uit, met de tips en inspiratie die we hier voor je op een rijtje hebben gezet.
Ontdek

Wist jij dit?

60 min.
aan het reizen
20 min.
extra reistijd
Donderdag
drukste moment
Bron: Google Maps reistijden op basis van Almere Buiten Centrum naar A'dam ZuidAs.   

Google maps
Steekproef Google Maps - periode april 2023:
traject: Centrum Almere Buiten, Almere, Nederland – zuidas Amsterdam
Regulier om 11.30 uur: duur 30 minuten

Bij vertrek om 7.30 uur naar Ams en terug om 17.30 – Gemiddeld 20 minuten extra reistijd enkele reis
De gemiddelde extra reistijd tussen Almere en Amsterdam Zuid is tijdens een drukke spits al snel 20 minuten. Donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur is het drukste moment om in Almere op weg te zijn met de auto.  

Per werkdag besteden forenzen, dus mensen die wonen in Almere en werken in Amsterdam of Schiphol gemiddeld 60 tot 90 minuten aan reizen. Tel daar nog maar eens 20-40 minuten per dag bij op door een drukke ochtend- en/of avondspits.

Doe mee en win!

Wie kan volgens jou wel wat extra tijd overhouden? Maak kans op een relax-uitje voor 2 personen.

Wat kun je doen?

Kies andere werktijden, al is het maar een dag in de week

Tip: stel je voor, dat je zo nu en dan je werkdag vanuit huis start. En vervolgens in alle rust de trein naar je werk pakt. Buiten de spits om, dus een zitplaats is gegarandeerd. En de stilte om je heen nodigt je uit om nog even wat door te nemen voordat je aankomt op je werk. Of om gewoon even simpelweg alleen met je gedachten te kunnen zijn. Hoe relaxed wil jij je dag beginnen en indelen?
Praat met je werkgever

Tip: ga gewoon het gesprek aan met je werkgever. Tien tegen één dat die graag met je meedenkt over hoe jij meer uit je werkdag kunt halen. Want een werkgever wil niets liever dan medewerkers die zoveel mogelijk zonder file- of spitsuurstress hun werktijd kunnen indelen. Soms kan een dagje thuiswerken helpen, maar ook samen afspraken maken over wat op drukke dagen de beste reistijden zijn.

Zij doen het al...

Slimmeriken die tijd én geld overhouden.

Benieuwd naar nog veel meer praktische tips om tijd te winnen en geld te besparen?

Ontdek